Digitalizarea: următorul pas firesc în afacerea ta

Digitalizarea ajută business-urile să devină mai eficiente reducând semnificativ din costuri.
Tendința actuală în domeniul afacerilor este de a adopta măsuri concrete de modernizare a proceselor, iar pentru a te putea dezvolta și tu este important să începi acum.

Primul pas este să identifici departamentele care au cea mai mare nevoie de un upgrade digital și să creezi o strategie care să te ajute să te dezvolți treptat.

Ce beneficii concrete aduce digitalizarea?

Reduce costurile

Prin stocarea datelor pe cloud și automatizarea infrastructurii existente, vor fi eliminate costurile pentru utilizarea și mentenanța echipamentelor vechi.

Creează noi oportunități de dezvoltare

Fie că este vorba de dezvoltare pe plan intern sau extern, creșterea eficienței proceselor va atrage noi șanse de a extinde orizonturile afacerii tale.

Extinde baza de clienți

Digitalizarea te ajută să atingi piețe noi prin adoptarea mijloacelor moderne de promovare atât în mediul online, cât și offline.

Elimină risipa de timp

Timpul pierdut efectuând operații manuale repetitive poate fi folosit pentru a extinde business-ul tău.

Optimizează procese și fluxuri

Automatizarea proceselor manuale crește eficiența acestora și mărește capacitatea de producție.

Previne erorile umane

Dezvoltarea unor aplicații care să țină evidența proceselor vine în sprijinul angajaților asigurând acuratețea datelor și rapiditate în execuție.

Crește productivitatea angajaților

În absența sarcinilor repetitive, angajații se pot axa pe aspectele importante ale jobului lor fără riscul supraaglomerării sarcinilor.

Oferă suport managerial

Managementul companiei tale va avea oriunde și oricând acces la toate informațiile importante legate de business și angajați la un click distanță.

Îmbunătățește colaborarea între departamente

Oferind acces la informație oriunde și oricând, toate departamentele companiei tale pot fi mereu la curent cu ultimele schimbări și noutăți.

Asigură securitate crescută

Toate documentele importante, interne sau externe, pot fi stocate și protejate de sisteme de cea mai înaltă securitate.

Facilitează comunicarea internă și externă

Poți folosi tehnologia pentru a crea aplicații care să eficientizeze comunicarea transparentă între membrii echipei tale sau între echipa ta și clienți.

Automatizează acțiunile repetitive

Tehnologia asigură modalitățile potrivite de a automatiza sarcinile repetitive oferindu-ți astfel oportunitatea de a îmbunătăți procesele existente.

Soluții de digitalizare pentru fiecare industrie

Ce departamente pot fi digitalizate?

Producție

De la planificare până la suport, de la gestiunea stocurilor din depozite cu coduri de bare până la automatizarea comenzilor de producție și a distribuției, tehnologia te va ajuta să eficientizezi business-ul tău. Prin monitorizarea și menținerea proceselor existente vei putea reduce costurile în timp ce crești capacitatea de producție a afacerii tale.

Financiar-Contabilitate

Pentru dezvoltarea business-ului este vital să fii tot timpul la curent cu mersul afacerii și să urmărești în timp real statusul operațiunilor în raport cu obiectivele pe care ți le-ai propus. Tehnologia poate veni în ajutorul tău prin gestionarea datelor pe platforme digitale, oferind rapoarte în timp real despre indicatorii tăi de business, astfel încât tu să poți lua prompt măsuri. Mai mult, presiunea adusă de indexarea și managementul documentelor poate duce la erori majore în prelucrarea și operarea datelor. Prin digitalizare poți elimina acest tip de greșeli dezvoltând baze de date la care să ai acces oricând, din orice locație.

Logistică

În logistică și transport, un sistem de distribuție eficient este cheia atragerii loialității consumatorilor. Tehnologia te poate ajuta să creezi aplicații care să țină evidența tuturor comenzilor, a datelor de predare și încasare, reducând considerabil riscul apariției erorilor și păstrând o comunicare transparentă cu toate părțile implicate.

Resurse umane

În cadrul departamentul HR, digitalizarea poate eficientiza partea administrativă prin crearea de platforme care să gestioneze contractele, CV-urile, concediile, pontajele și adeverințele fiecărui angajat. O indexare ordonată a acestora de va ajuta să ai toate documentele la îndemână și în pas cu rigurozitățile legale. Eficiența și satisfacția angajaților poate fi potențată prin aplicații care să ofere cursuri de formare și învățare, având posibilitatea de a implementa și aplicații de evaluare pentru o gamă largă de nevoi.

Vânzări

Pentru a menține relația cu clienții și a răspunde nevoilor acestora, pot fi create aplicații care să faciliteze comunicarea și să eficientizeze astfel colaborarea. Acest tip de aplicații asigură coordonarea și monitorizarea activităților de vânzări, urmărind derapajele față de țintele propuse și crescând productivitatea angajaților. Digitalizarea te ajută să creezi un forecast al vânzărilor și să gestionezi datele clienților existenți sau prospecți, oferindu-ți acces rapid la un istoric complet, actualizat în timp real.

Marketing

Prin digitalizare, vocea brand-ului tău va fi auzită de mai mulți posibili clienți pe diferite platforme, dându-ți șansa să atragi noi cumpărători. Pentru că majoritatea clienților au o prezență online proeminentă, este recomandat ca business-urile să răspundă nevoilor pentru modernizare prin crearea unui website actualizat, care să reprezinte misiunea, viziunea și valorile companiei. De la un site de prezentare care să acționeze ca o carte de vizită, până la un site complex cu comenzi automate, fiecare afacere poate găsi soluția dedicată.

Obține o consultanță GRATUITĂ!

Ai o idee concretă sau nu știi ce ai putea să digitalizezi la business-ul tău? Discută gratuit cu unul dintre specialiștii noștri.

Oportunități de finanțare
Fonduri nerambursabile pentru digitalizare

Digitalizarea este următorul pas firesc și esențial pentru companiile care vor să prospere în noua economie. Din acest motiv, dacă dorești să beneficiezi de oportunități de finanțare, este important să fii la zi cu programele Uniunii Europene și să profiți de finanțările nerambursabile oferite.

Uniunea Europeană încurajează și susține inițiativele de digitalizare, motiv pentru care în ultimii ani au fost alocate fonduri exclusiv pentru digitalizare. Există mai multe axe de finanțare prin care pot fi accesate sume pentru dezvoltarea unui business. Pentru a-ți moderniza afacerea, este important să fii la curent cu ultimele informații despre fondurile europene.

Vrei să aplici pentru finanțare?
Atunci nu rata perioada de depunere!

Lasă-ne adresa ta de mail și te ținem la curent cu programele de finanțare existente și perioadele de depunere aferente.

Articole utile

Sunt multe metode de a folosi tehnologia în avantajul tău, iar noi, prin articolele noastre, vrem să te ajutăm să descoperi ce se potrivește business-ului tău.