3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a crea un website

Un website este unul dintre principalele instrumente pe care un business trebuie să le aibă. Experiența de a crea un website pentru prima dată poate fi una copleșitoare, motiv pentru care am creat o listă cu 3 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a începe procesul efectiv de construire a website-ului.

  1. 1. Stabilește care este audiența căreia vrei să te adresezi

    Pentru a putea ști cum trebuie să arate noul tău website, este important să știi la cine vrei să ajungi prin intermediul acestuia și cui te adresezi. Pentru că un website poate fi personalizat în așa fel încât să răspundă nevoilor specifice ale business-ului tău, alocă-ți timp pentru a decide care sunt informațiile care vrei să fie scoase în evidență și cum trebuie făcut acest lucru.

    Astfel, un website poate fi folosit pentru a atrage potențiali angajați, caz în care este important să creezi o pagină dedicată echipei și a activităților pe care le realizați împreună: team building, hobby-uri ale colegilor, beneficii etc.

    Dacă prin website dorești să atragi potențiali clienți sau parteneri, asigură-te că afișezi clar și detaliat produsele sau serviciile pe care le oferi și că evidențiezi care sunt lucrurile care diferențiază business-ul tău față de competiție.

  2. 2. Găsește un nume potrivit

    Numele website-ului este adeseori numele business-ului. Cu toate acestea însă, este posibil ca domeniul pe care îl dorești să fie deja cumpărat. În astfel de cazuri, poți adăuga cuvinte reprezentative care să îi ajute pe utilizatori să identifice website-ul tău. Trebuie însă să fii atent ca noul nume să nu fie prea lung – echilibrul este foarte important.

    Va fi dificil să schimbi numele ulterior, așa că asigură-te că vei găsi ceva simplu, intuitiv și ușor de pronunțat și de scris.

  3. 3. Stabilește layout-ul

    Odată ce ai decis care este audiența căreia i te adresezi, poți ierarhiza informația pe care dorești să o evidențiezi în funcție de nevoile utilizatorilor. Dacă dorești să atragi noi angajați, asigură-te că incluzi o pagină prin care aceștia îți pot trimite CV-ul. Dacă dorești să atragi clienți sau potențiali parteneri, pagina „Servicii” trebuie să fie vizibilă și la maximum un click distanță.

    În ceea ce privește aspectul vizual al website-ului, folosește culorile reprezentative ale business-ului tău și elemente vizuale similare cu ceea ce folosești deja în documentele aflate în uz sau pe social media.

    Poți întemeia și o listă cu elementele și paginile pe care dorești să le incluzi în website și să i le prezinți partenerului tău IT. Împreună cu acesta puteți decide care este cea mai eficientă modalitate de a face vocea brandului tău auzită.