Cum să-ți fidelizezi clienții printr-o aplicație mobilă

Aplicațiile mobile – o necesitate într-o eră a digitalului în care poți comanda orice, poți plăti cumpărăturile rapid sau poți să ții oricând legătura cu prietenii și colegii de la lucru – totul de pe telefon.

Odată cu evoluția tehnologică rapidă business-urile au încercat să țină pasul și să ofere consumatorilor cele mai eficiente metode de a interacționa cu produsele sau serviciile pe care le livrează.

Pe lângă ajutorul important pe care îl oferă în strategia de marketing al unui business, o aplicație mobilă poate fi un instrument important nu numai pentru a atrage noi clienți, ci și pentru a îi menține. Pentru a oferi clienților cea mai bună experiență, este important ca un business să identifice nevoile acestora și să răspundă prompt și transparent. O aplicație mobilă poate fi un mijloc de comunicare între client și companie, facilitând procesul de achiziție pentru consumatori și oferind business-ului toate materialele necesare pentru a se dezvolta.

De exemplu, pe lângă cardurile de fidelitate, poți crea o aplicație care să fie strâns legată de nevoile consumatorilor. Aplicația poate arăta în timp real care sunt punctele bonus acumulate pe card, care este reducerea de care poate beneficia și mult mai mult. Pentru a interacționa cu consumatorii, poți crea un sistem de recompensare specific aplicației. Dacă aceștia achiziționează produse prin intermediul aplicației, pot beneficia de reduceri, bonusuri sau chiar de produse care pot fi obținute exclusiv prin intermediul aplicației. Poți organiza concursuri sau campanii giveaway, încurajând clienții să interacționeze cu brand-ul tău.

Exclusivitatea este un element important pentru o aplicație de succes.
Reduceri, bonusuri sau beneficii create exclusiv pentru utilizatorii aplicației sunt o modalitate excelentă de a fideliza clienții.

Pentru a putea accesa întregul spectru de beneficii al unei aplicații mobile, trebuie să te asiguri că aceasta este importantă pentru consumatori și răspunde prompt nevoilor acestora. Înainte de a crea aplicația, identifică ce și-ar dori clienții tăi: Mai multe promoții? Șansa de a câștiga produse gratuite? O comunicare mai bună? Un customer service mai rapid? Aceste întrebări vor fi cele care vor contura aplicația și modul în care te va ajuta aceasta în relația cu consumatorii.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când creezi o aplicație mobilă:

  1. 1. Aplicația trebuie să rezolve o problemă

    Cu alte cuvinte, ea trebuie să fie un instrument care să îmbunătățească experiența pe care consumatorii o au cu brand-ul tău. Identifică ariile care trebuie optimizate și creează aplicația în așa fel încât aceasta să ușureze procesul nu numai pentru consumatori, cât și pentru tine și angajații tăi.

  2. 2. Aplicația trebuie să fie ușor de folosit

    Având în vedere numărul mare de aplicații din magazinele virtuale și faptul că în fiecare zi sunt lansate sute de alte aplicații, consumatorii se pot simți copleșiți dacă trebuie să învețe modul unic de navigare al fiecărei aplicații. Din acest motiv, aplicația ta trebuie să fie intuitivă și să nu îl facă pe consumator să se gândească „Cum fac asta?”. Totul trebuie pus la la dispoziție de la început, iar învățarea modului în care funcționează sistemul și aplicația nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute.

Prin utilizarea aplicației, consumatorul trebuie să simtă că a câștigat timp.

  1. 3. Interfața aplicației trebuie să fie interactivă și atractivă

    Am mai menționat acest lucru și îl vom repeta de fiecare dată când se ivește ocazia: trăim într-o eră a vizualului. Designul trebuie să fie funcțional, pentru a te asigura că aplicația este intuitivă, însă funcționalitatea nu este totul. Designul aplicației trebuie să fie în ton cu brand-ul tău, în așa fel încât consumatorii să recunoască elementele vizuale ale brand-ului în orice context. Un design subtil, dar captivant, va oferi clienților tăi o experiență plăcută pe toată durata utilizării.

Cu aceste lucruri în minte, poți crea o aplicație personalizată pe care consumatorii să o folosească oriunde, oricând, îmbunătățind astfel relația cu aceștia și oferindu-le motive să cumpere din nou. Aplicația mobilă poate fi modul perfect de a interacționa cu clienții tăi și de a afla care sunt nevoile lor, pentru a putea crea o strategie eficientă de a-ți îmbunătăți afacerea constant.